ОСТАНУВАМЕ НА СТАВОТ ЗА БОЈКОТ, МАКАР И УМРЕЛ: Јакимовски и ГРОМ остануваат на ставот за бојкот и покрај притисокот!

  • August 7, 2018

ИНФОМАКС:Ќе останете ли на ставот за бојкот?

Бојкот не е дали јас терам инат или не. Се работи за националниот интерес на нас македонците. Невозможно е Грција да има три имиња Хелада, Greece и Hellenic Republic, а на Република Македонија да и се наметнува да го промени името за внатрешна употреба. Моето мислење беше и останува, ако веќе разговараме за промена на име за надворешна употреба, зошто не малтретираат и зошто не мачат да менуваме Устав да менуваме се живо, да менува историја само за да го спроведат тоа што тие го сакаат. И јас и мојата партија сме жестоки противници на референдумот, нема да излеземе да гласаме затоа што ако излеземе тогаш ќе дадеме можност да ги фалсификуваат изборите. Очигледно дека нив ќе им требаат над триста илјади луѓе да ги исфалсификуваат за да може овој референдум да биде успешен и мислам дека ваков притисок што се врши врз мене и се она што очекуваме да биде е само увертира за се она што треба да се случи и врз други припадници на опозицијата, а ова се факти за кои зборуваме дека очигледно судството обвинителството, финансиската полиција нив ги интересираат само претставниците на опозицијата додека претставниците на власта не ги интересираат. Еве уште еднаш ќе прашам дали за овие три години некој од обвинителство се заинтересира за тоа што од мене Зоран Заев бараше мито од 250 илјади евра и јавно кажав дека имам ливче доказ. Јавно го повторував повеќе пати. Нели тие говорат по допрен глас, а во исто време ова истото финансова полиција иде во општина карпош и вели кажете дека Стевче би барал пари итн.

Претходно «
Следно »