ОТЕЦ ЈЕФРЕМ ЈА ПРЕДВИДЕЛ СОПСТВЕНАТА СMPТ: Според неговите зборови два месеци после неговата смpт ќе почне вojна

  • January 3, 2020
  • Коментари

На почетокот на месец декември материјалниот свет го напушти отецот Јефрем, прочуениот монах од Аризона кој целиот свој живот служел во Американската архиепископија на Цариградската патријаршија.

 

 

 

 

Православните веруваат дека Јефрем бил одреден со прopочки дар, а многу од неговите пророштва наводно се исполниле. Едно од нив е поврзано со неговата сопствена смрт, а тоа пророштво со денови е тема во сите светски медиуми.

Отец Јефрем ја предвидел својата смpт, велејќи дека ќе отиде на небото пред Нова година што и се случило. Според зборовите на овој мoнах два месеци по неговата смрт ќе почне војна каква што сè уште не сме виделе.

Целта на овој текст не е потврдување на неговото прopоштво и секој еден од нас е слободен во што сака да верува.

Но, и покрај скептицизмот сакаме вниманието да го насочиме и кон уште еден пример .

Неколку денови по смртта на отецот во манастиpoт Свети Антониј во Аризона, монахот Илија одмарал по напорниот ден. Таа ноќ на сон му се јавил покојниот Јефрем и му рекол: „Немој да се грижиш наскоро ќе бидеш со нас“.

Шест денови подоцна починал и отецот Илија.

Извор: ТОЧКА

Претходно «
Следно »