Охриѓани со порака до пратениците на СДСМ:„Дали Охрид заслужува двојазичност?“

  • February 28, 2017
  • Коментари

 Стотици граѓани пред два дена се собраа на мирен протест во кој јасно кажаа дека се против двојазичноста на цела територија на Македонија.

ohrid.jpg3_-640x360

Меѓутоа пораките од охриѓани не запреа тука. На повеќе места во градот на симболичен начин покажаа како би изгледала двојазичноста за која заговара СДСМ и нивниот лидер Заев.

ohrid

ohrid.jpg1

ohrid.jpg2

ohrid.jpg4

Охриѓани напишаа и пораки до пратениците на СДСМ Томислав Тунтев и Жаклина Лазареска.

„Тунте, дали Охрид заслужува да учи албански?“

ohrid.jpg3

„Проф. Жаклина дали децата гласаа за двојазичност во Македонија? “

ohrid.jpg5

Претходно «
Следно »