ПАДНАА ПРЕСУДИ: Докажан криминалот во „Фабриката за афери“ на СДСМ

  • May 31, 2016

Захир Беќири Чауш е осуден на 2 години и шест месеци затвор и парична казна од 123.000 денари, а неговиот брат Имер на една година затвор и 61.500 денари во случајот „Фабрика за афери“.

Браќата Захир и Имер Беќири кои сега се осудени, претходно рекоа дека не се виновни и побараа ослободителна пресуда во завршните зборови.

Обвинителството побара затворски казни со тврдење дека дома имале цела работилница за изработка на фалсификувани документи.

Претходно «
Следно »