ПАД НА ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА СО БУГАРИЈА: Од македонско-бугарската стопанска комора не знаат на што се должи пaдoт, допрва ќе се анализира

  • June 5, 2019

Трговската размена на нашата земја со Бугарија, бележи пад во првиот квартал од годинава, за разлика од претходните неколку години.


На редовното годишно Собрание на македонско-бугарската стопанска комора денеска во Скопје бизнисмените и претставниците на Владата најавија дека ќе ги анализираат причините за да се види дали треба да се интервенира кај регулативата или во други области.

Според македонско-бугарската стопанска комора нема простор за паника, но велат дека прават анализи да се лоцира проблемот бидејќи во изминатите две години трговската размена помеѓу двете земји била во значителен пораст. Дека состојбата не е алармантна, уверуваат и од Владата.

Од власта се надеват дека по влез во Европската унија пад во трговската размена веќе нема да има и очекуваат уште поголем интерес од бугарски бизнисмени за инвестиции во земјава.

Претходно «
Следно »