Палевски co пopaкa дo Македонците: O6eдинyвaњe нe e cвaдбa и cликaњe

Поврзано

Koj сака да ги pacипе однocите помeѓy EУ и Русија?

Можеби Русија и ЕУ не се во добри односи , но и двете страни се трудат да ги...

(Фoто) Откpиeнa адpecата во центapот нa Coфија кaдe „живeaт“ илjaдници Maкeдонци co бугapcки пacoши

Бугарската агенција БГНЕС објави една адреса на која се водат дури 45.752 имиња со место на живеење, а нивниот...

Koи пpeвapaнти и нeпиcмeни нe вoдaт: И Бугapckиот и Гpчкиот договор ce кocат co ocновните пocтyлaти на Евpoпcката Униja

Годината е 2021, а Македонија точно 20 години е во чекалната на Европската Унија, откако на 9 април 2001...
- Advertisement -

Уште во минатото Македонскиот народ бил малтретиран, искористуван, прогонуван, убиван, отцепуван од најмилото.. но зошто е тоа така? Дали можеби дека сме чист народ? Дали можеби дека сме народ со големо срце? Дали можеби дека сме едни од ретките народи кои во своето срце се борци за она што е нивно на територија не поголема од неколку стотици квадратни километри?.. Зошто речиси цело соседство пробува да ја распарчи оваа територија толку брутално уште во минатото? Не третираат како да сме народ од трет ред, а и полошо.. Но кога ќе се размисли убаво, можеби и во тоа е суштината на овие гнасни и прљави политики што одредени “ѓаволи” во светот одлучуваат како некои “играчи” да одлучуваат за оне што е НАШЕ, а не НИВНО!. Но се е тоа ЏАБЕ! Тие никогаш нема да ни го земат она што е наше. Ние сме МАЛ НАРОД СО ГОЛЕМО СРЦЕ!

Македонецот е народ, обединет во македонизмот, обединет по крв од Александар Македонски навака веќе неколку илјадници години.

#ОБЕДИНУВАЊЕ не е свадба и сликање, обединување не е хартија и потписи, обединување не да се собереме стравот да го…

Posted by Љупчо Палевски on Wednesday, January 27, 2021

Latest News

Плaн за пyч во Србиja? – Peгpyтиpaни луѓе од највисокиот државниот врв

Висок функционер на Српската напредна партија (СНС) беше пред извесно време во Соединетите држави, каде што на еден од...

More Articles Like This