Пандов:ВМРО-ДПМНЕ денеска го одбележа роденден на Гоце Делчев, а власта ја немаше никаде

Александар Пандов, Претседател на Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата „ Прашањето ми е следно“ зборуваше за денешниот ден кој се слави како роденден на Гоце Делчев и посочи дека тој како претседател на Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ заедно со Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ положиле цвеќе на неговиот споменик. Пандов укажа дека за разлика од ВМРО-ДПМНЕ, денеска СДСМ целосно заборави на сетоа ова.

-Денес заедно со Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ положивме цвеќе на споменикот на Гоце Делчев мислам дека супер го одбележавме. Апсолутно е дека власта и смета Гоце Делчев им смета сега на Заев и на овие кои се на власт.Заев не го нарекува Гоце Делчев револуционер кој потекнувал од територијата на Македонија. На нив им е страв да го наречат дека е Македонец, дека е роден во Македонија, дека говорел македонски јазик. Кај претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски има јасна линија, јасно сознание што е Гоце Делчев, кој е Гоце Делчев и тој од тоа ниту се срами, ниту се плаши да каже, а од друга страна Зоран Заев колку пати беше удиран по уши ако го спомне зборот Македонија, ако го спомне макеоднскиот јзик македонски народ и за тоа многу добро знааат граѓаните, истакна Пандов.