ПАНДОВ: Ќе рикаат како говеда во запалена штала, нема да ве оставам раат ни дење ни ноќе

  • January 12, 2019

Аналитичарот Александар Пандов во својот последен Фејсбук пост ги потсети своите пријатели дека во војна кога ќе изгубиш другар или брат од непријателски куршум или шрапнел, немаш 40 дена да жалиш и плачеш за загубата. Според него така и сега народот нема време за плачење за уставните измени кои вчера насилно ги спроведе Заев. Пандов најавува дека ќе продолжи да се бори ротив власт и дeње и ноќе се до како што вели конечно ослободување.

-Во војна, кога ќе го изгубиш својот другар и брат од непријателски куршум или шрапнел, ти ги немаш оние христијански 40 дена да жалиш и плачеш по него. Не напротив, туку огромниот бес и гнев, создаден од губењето на твојот соборец го истураш врз непријателските позиции од сите оружја и калибри кој ти се на располагање.  Еве јас на пример, за Заев и “лепо друштво” планирам 24/7 да им свирам на “Сталиновите оргуљи” се до конечно ослободување. Нема да ве оставам раат ни дење ни ноќе. На крајот, што би рекол мојот драг и близок пријател Петре Темелковски, ќе рикаат како говеда во запалена штала, пишува Пандов на Фејсбук.

Претходно «
Следно »