ПАТАРИНИТЕ ,,ИЗГOP”: Патот од Табановце до Богородица во еден правец ќе ве чини 340 денари

  • June 5, 2019
  • Коментари

Со одлука на Владата, од следната недела и официјално ќе биде пуштена во употреба и првата од двете патарини на автопатот Демир Капија-Смоквица.

Ќе чини најмногу од сите други патарини во Македонија, односно 100 денари.

На втората патарина на истиот овој автопат која треба да почне со наплата следната година ќе се наплаќа 80 денари. Со оваа давачка, за пат од Табановце до граничниот премин Богородица ќе треба да се издвојат 340 денари за патарина.

Претходно «
Следно »