October 27, 2021, 5:19 am

Пахор: Македонија нe дoби ништo oд ЕУ зa вoзвpaт

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Вербалната поддршка за евроинтеграциите на Македонија продолжува. Словенечкиот претседател, Борут Пахор, на Бледскиот стратешки форум во Словенија порача дека ЕУ мора да ги почне преговорите со Македонија и со Албанија и дека тоа прашање мора да биде приоритет на Унијата. Според него, ова прашање повеќе не е само политичко.

Пахор потенцираше дека македонската држава иако се направила и прави за својата перспектива, не добила ништо за возврат и дека тоа го нарушувува кредибилитетот на ЕУ.

-Имајќи ги предвид сите преблеми во ЕУ и пошироко тој изрази  верувње дека сепак ќе се постигне прогрес во преговорите кои се однесуваат и за Албанија, дека треба да останат приоритет и ова прашање да се затвори – рече Пахор.

Latest News

(Видео) Пентагон алapмира: ИСИС-К е потполно способна да ги нaпaднe САД во рок од 6-12 месеци

ИСИС-К и Ал Каеда би можеле да имаат способност да нападнат американски цели за „6-12 месеци“ - изјави Колин...

More Articles Like This