Пендаров pacпaли: “Заев е нajнecпocoбниoт пpeмиep кoj гo имaлa Македонија”

Поврзано

Тасева: Високата kopyпција е во високите ешалони на власта

Кога и да се објавеше индексот секогаш одеше како коментар од Владата дека тоа е само перцепција, и тоа...

Пановски пpeдупрeдува: Бoлниците се гнездо за вирусот, брисови да се земаат на отворено

Трет бран веќе постои, не очекувам да биде посилен од вториот, вели микробиологот и професор на Медицинскиот факултет, Никола...

Coфтвep за попиcoт е бугapcка донациja, менаџер на фирмата е некогашната советничка на Кочо Анѓушев

Државниот завод за статистика во 2019-та избрал конзорциум од три фирми за апликација за попишување на населението во рамки...
- Advertisement -

Политичиот аналитичар и долгогидшен новинар и поранешен дописник од Словенија истакна дека Зоран Заев е најнеспособниот премиер на Македонија. Тој потенцира дека Заев и не можел да оствари многу средби поради пандемијата, истакнувајќи дека сите состаноци се одвивале виртуелно. Но, смета дека тој е најнеспособниот премиер што го имала Македонија.

Ако сакаме да одиме напред, имаме еден проблем што треба да го решиме, а тоа е проблемот со Бугарија, односно да се откажеме од нашиот идентитет. За такво нешто сум против.

Клучот на нашиот пат кон ЕУ е Преспанскиот договор, кој апсолутно го поддржувам. Уште од порано, преку контактите со влијателни дипломати, ми беше речено дека не може да се надеваме да го употребуваме името Република Македонија кога го прифативме привременото име Поранешна југословенска Република Македонија.

За жал, во моментов го имаме најнеспособниот премиер, Зоран Заев, кој секој ден е контрадикторен со своите изјави, како денешната за вакцините дека Србија ја добила наклоноста на Русија и Кина оти не е членка на НАТО. А Дубаи (ОАЕ) е од екс-комунистичките држави што користи руска вакцина.

Ќе констатирам, или не не бива или не сакаме да не биде, вели Пендаров.

Во секој случај пријателствата се битни, затоа добро е кога тие се користат, без разлика дали почнуваат на партиско ниво. Сепак, секоја дипломатија бара активности и одлучности, во спротивно, пак ќе чекаме, а во таква ситуација, кога другите одлучуваат за нас имаме губитничка позиција.

Latest News

Тасева: Високата kopyпција е во високите ешалони на власта

Кога и да се објавеше индексот секогаш одеше како коментар од Владата дека тоа е само перцепција, и тоа...

More Articles Like This