ПЕРФИДНА ИГРА КОЈА НЕ СЕ БАЗИРА НА ЗАКОН: Арсим Зеколи смета дека СЈО води селективна правда која има за цел елиминирање на политички неистомисленици!

  • November 9, 2017

Поранешен амбасадор во ОБСЕ, Арсим Зеколи, во интервју во емисијата „Отворено Студио“ на телевизија Шења, разговараше и за Специјалното јавно обвинителство, при што потенцираше дека уште тогаш алармирал дека сета фама околу обвинителството е фамо перфидна игра која не се базира на закон, кое требало да делува на селективен начин.

-Уште од тогаш алармирав дека сета оваа фама со Специјалното Обвинителство е само една перфидна игра, која не е базирана на закон туку е само имитација на некој начин во судството како што имавме во Косово со именувањето на Атифете Јахјага, што значи да ја играат улогата на Обвинителството, истакна Зеколи во „Отворено Студио“.

Поранешниот дипломат и актуелен колумнист, исто така истакна дека СЈО требало да делува на селективен начин, односно да биде многу активно за едните, а апсолутно неактивно за другите.

Според Зеколи, СЈО било формирано: „На начин да биде многу активно за едните и апсолутно неактивно за другите. Што значи СЈО е одбрано не да биде слепо со двете очи, туку само со едното око“.

Претходно «
Следно »