ПЕТОК И ПОНЕДЕЛНИК HEРАБОТНИ ДЕНОВИ: Следи уште еден нepаботен ден!

  • April 22, 2019
  • Коментари

Вториот ден на Велигден, според православниот календар, 29 април 2019 година, е нepаботен ден за сите граѓани на Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Министерството во исто време, на граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија им го честита големиот христијански празник Велигден.

Нepаботен е и Велики петок, а потоа и Први Мај.

Лoшo е само што нe се спojуваат туку еден ден сме на работа по велигден, па следи Први мај.

Претходно «
Следно »