ПЕТРУШЕВСКИ: Млекото е мирно додека не зоврие, кога ќе зоврие не може никој да го сопре-така и со МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!

  • March 21, 2017

Ова е народ, ова е народ кој што ја сака својата татковина, ова е народ кои што без срам е излезен да даде поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА. Зад овие прозорци овде сакаат да се поркијат оние што сакаат да ја продадат Македонија, зад овие прозорци сакаат да се сокирјат кој ја негираат Македонија, зад овие прозорци сакаат да се сокријат оние на кои им пречи името Македонија и оние кои ја негираат Македонија, изјави актерот Ванчо Петрушевски.

vanco-1-640x351

-Ние сме овде собрани да дадеме полна поддршка на едниот и единствен човек кој што рече НЕ на Тиранската платформа, Иванов ја има целосната поддршка од овој народ. Овде зад овие прозорци сакаат да се сокријат оние кои што 10 години не кодошеа во ЕУ, оние кои што сакаа да го продадат нашето име пред оние „Хановци“, оваа е наша земја и има име нејзиното име е МАКЕДОНИЈА. Овој благодорен народ, овој народ македонски со сите националности, живее, живеел и ќе живее. Господинот Хан Европратеникот со беден мандат од 4 годни, не е исти со овој народ кои што живеел илјадници години наназад. Млекото е мирно додека не зоврие, кога ќе зобрие не може никој да го сопре да не претече, таков е македонскиот народ, потенцираше Петрушевски.

Тој од пред Собранието на Република Македонија му порача на македонскиот народ да е жив и здрав и да издржи се додека не падне Тиранската платформа.

Претходно «
Следно »