Пет работи кои не треба да ги правите на „гладно срце“

  • September 12, 2018

Правилниот распоред на оброците во денот влијае на целото психичко и физичко здравје на човекот. Затоа распоредете ги паметно оброците во денот и прилагодете во времето за јадење на вашиот начин на живот. Доколку некогаш не сте во можност да имате оброк или ужина, препорачливо е да ги избегнувате овие 5 работи.

Не легнувајте да спиете изгладнети. Секако дека треба да се воздржите од прејадување навечер пред да заспиете, но тоа не подразбира дека треба да ја исклучите вечерата од вашето дневно мени.

Не одете да пазарите во маркет доколку сте гладни. Чувството на глад може да ја измени вашата перцепција за тоа што навистина ви е потребно, а доколку влезете гладни во маркетот може да потрошите повеќе пари од вообичаеното и да купите производи кои не ви се навистина потребни во моментот. Доколку сте навистина гладни а морате да отидете во маркет, најдобро решение е да си направите список на потребните намирници.

Не пијте алкохол на „гладно срце“ бидејќи може да настрадаат желудникот, срцето и бубрезите. Доколку се решите да пиете алкохол, задолжително нешто јадете претходно или замезете. Исто така, кога сте гладни, цигарите и кафето можат да влијаат лошо на вашето здравје а особено да го забрзаат биењето на срцето.

Претходно «
Следно »