ПЛАНИРАМ ДА ПОБЕДАМ НА ИЗБОРИТЕ, НЕ ДА БЕГАМ ОД ДРЖАВАТА: Груевски го разбива театарот и манипулациите на СЈО!

  • July 21, 2017

Денеска продолжи политичкиот театар и политичкиот прогон од страна на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), изјави пред Судот лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]– Јас тука се пријавив да одговорам на сите нивни лаги и невистини кои ги иксажуваа во изминатиот период и да им порачам дека јас планирам на следните избори да победам, како политичка пшартија, како водач на политичка партија и повторно ВМРО-ДПМНЕ да се врати на власт, а не да бегам од земјата. Тоа е мојата главна порака, рече Груевски.[/kopa_block_quote] Тој нагласи дека никогаш не избегнувал покани на СЈО и секогаш уредно ги известувал кога имал кратки патувања.

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]–Никогаш не сум избегнал покани на СЈО, кога сум добил покана сум се јавил во СЈО, а секогаш при патувањата сум ги известувал дека патувам, иако не сум имал обврска за тоа. Секогаш уредно сум ги известувал кога сум имал најчесто кратки патувања, рече Груевски.[/kopa_block_quote]
Претходно «
Следно »