ПЛАЌАМЕ ЗА ТУЃИ ГРЕШКИ: Ако ви згpешат извод, плаќате 250 денари

  • July 27, 2019
  • Коментари

Кога подигнувате изводи од матични книги, секогаш треба внимателно да ги проверите податоците уште додека сте на шалтер. Доколку има грешка, а вие ја увидете подоцна, тоа ќе ве чини.

Ако подоцна поведете постапка за исправка на личните документи, ќе треба да платите 250 денари за административна такса и за тоа ќе треба да чекате 15-30 дена.

Претходно «
Следно »