ПЛЕТВАР СЕ УШТЕ ГOPИ: Ветрот создава дополнителни пpoблeми за пoжapникapите, oгнoт се уште активен

  • September 13, 2019
  • Коментари

Стотици возила од излезот на Прилеп кон Кавадарци со часови чекаат во колони поради големите пожари кои се активни кај месноста Тројанци до Радобил, пишува Фокус.

Од АМСМ информираат дека патот ќе биде затворен најверојатно до раните утрински часови. Поради силниот ветер има проблеми со гасењето.

Дел од патниците кои заглавија на патот веќе почнаа да бараат сместување во хотелите низ Прилеп.

Претходно «
Следно »