ПОВИКОТ НА КИРЕ МОТИВ ЗА НЕГОВИТЕ СВЕТИНИКОЛЧАНИ: Овчеполци и денес во голем број на улиците!

  • March 7, 2017

И денес Овчеполци мирно протестираа против платформите кои го одземаат мирот на Македонците.

IMG_1733-640x426

IMG_1913-640x426
Голем број на граѓани од различни возрасти мирно маршираше од спортската сала Цар Самуил до кружниот тек во центарот на градот, по што се оддржа говор пред зградата на локалната самоуправа. По објавата на легендата на македонскиот ракомет Кире Лазаров, и неговите Светиниколчани порачаа – Македонија на Македонците!

IMG_1837-640x426

IMG_1848-1

https://www.youtube.com/watch?v=oVAueU_8xzQ

Претходно «
Следно »