ПОВТОРНО СЕ СТРЕСЕ МАКЕДОНИЈА: Земјотрес во Гевгелија и Богданци!

  • November 30, 2016

Вечерва во Македонија е осетен земјотрес, чиј епицентар е во Грција.
zemjotres_gevgelija

Овој земјотрес се случи во 18 часот и 36 минути со Рихтерова локална магнитуда 4.2. Според досегашните податоци, земјотресот беше почувствуван во југоисточниот дел на Република Македонија и тоа во Гевгелија и Богданци со интензитет од 5 степени според Европската макросеизмичка скала, а во Валандово и Струмица со интензитет од 4 степени според истата скала.

Претходно «
Следно »