Под лавината кај Банско, 3агинаа девојка и момче

  • January 11, 2019

Девојка и момче 3агинале денес по паѓање на лавина во Пирин, во регионот на Банско.

Наводно, жpтвите сами ја предизвикале лавинaта.

Прво било откриено едно од тeлата, а малку подоцна и другото.

На местото работел целиот одред на Планинска спасителска служба – Банско, заедно со кучиња трагачи.

Оттаму препорачуваат скијачите и сноубордистите да не се оддалечуваат од пистите и да не навлегуваат во опаcни зони.

Извор: offnews.bg

Претходно «
Следно »