ПОЛИЦИЈАТА ЗАКЛУЧУВАЛА ГРАЃАНИ ВО ТОАЛЕТИ: Велес бил окупиран од полиција која забранувала движење и гласање!

  • October 18, 2017

Низа нерегуларности и кршење на закони ги одбележаа локалните избори уште во првиот круг – пренесува порталот „Денешен“

Драма се случувала на изборниот ден и во Велес, каде Спасовски и СДСМ ги ставија полициските единици во своја лична служба.

Како што дознаваме, Единицата за брзо распоредување (ЕБР) која е под надлежност на МВР, наоружани до заби, во Велес забранувале движење на граѓаните. Припадниците на оваа единица, ги легитимирале сите, претресувале автомобили, а дури и давале пари на лицата од ромско население.

Нивното вербално и физичко насилство продолжило и по завршување на гласањето, односно по 19 часот во неделата. Тие заклучиле граѓани во тоалет и не им дозволуваме да излегуваат со што создале голем страв кај нив.

Претходно «
Следно »