ПОЛИЦИЈА ПРЕД ДИК, СЕ СОБИРА НАРОД: Народот се собира да си ја одбрани волјата во исчекување на објавувањето на резултатите!

  • December 12, 2016

Полиција има пред Државната изборна комисија, а во меѓувреме се очекува да биде соопштен бројот на мандати кои го освоиле политичките партии вчера на предвремените парламентарни избори.

policija_dik

Пред ДИК веќе се собираат луѓе. Во членот 135 од Изборниот закон е предвидено дека ДИК конечните резултати од изборите ги објавува веднаш, а најдоцна во рок од 24 часа од денот на нивната конечност. Од ДИК пред неколку часа повикаа граѓаните да имаат малку трпение. Денеска од ВМРО-ДПМНЕ, побараа ДИК да ги објави конечните резултати и обвинија дека претседателот, Александар Чичаковски си заминал за да спие.

narod_dik

Претходно «
Следно »