December 4, 2021, 5:00 pm

Полска нема намера да ѝ плаќа kaзни на ЕУ, Полската влада ја отфрли пpecyдата на Европскиот суд на правдата

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Полската влада ја отфрли пресудата на Европскиот суд на правдата, според која Полска мора да плаќа казна од еден милион евра дневно бидејќи не го суспендирала дисциплинскиот совет на Врховниот суд.

Варшава таквата одлука ја нарече уцена.

„Европскиот суд на правдата целосно го игнорира и игнорира полскиот Устав и пресудите на Уставниот суд“, изјави заменик полскиот министер за правда Себастијан Калета.

Тој оцени дека Европскиот суд ги пречекорува своите овластувања.

„Тоа е уште една фаза во операцијата да се одземе Полска од нејзиното влијание врз политичкиот систем на нашата земја, тоа е узурпација и уцена“, рече Калета.

Latest News

Блokирана пола Србија – полицијата не ги обeзбедува пpoтестите

Пред Сава Центар во 13 часот започна собир на граѓани пред сообраќајната блокада која беше најавена во 14 часот,...

More Articles Like This