ПОМИНА ВРЕМЕТО КОГА ЗАПАДОТ ДИКТИРАШЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Сватовите од Запад вчера го видоа одборот за пречек!

  • March 22, 2017
  • Коментари

-Синоќа гласно кажаа „ние сме домаќини во оваа држава во која има куќен ред, ние сме граѓани кои сакаме заедничка Македонија и нема таква сила од надвор која може да го промени тоа, ние сме граѓани на оваа држава кои ултимативно бараат да се отфрли Тиранската платформа, потпишана од луѓе кои тврдат дека пред 100 години тука живееле амеби, а не Македонци, истакна Илиевски.

ilievski-4-640x340

На Зијадин Села и на партнерите од дома и од надвор, кои ја потпишале Тиранската платформа или одбиваат да ја осудат им порача синоќа го виделе одборот за пречек на сватовите од Запад, кои како што вели, сакаат да не игнорираат и мислеа дека ќе успеат во тоа.

-Помина времето кога македонските граѓани се тресеа и се поклонуваа пред разно-разни Западни емисари со сомнителни намери. Помина времето на понизно слушање диктати кои што секогаш завршувале со штета на Македонецот и на македонската држава. Помина времето бидејќи овој момент е историски, посочи Илиевски.

Додаде дека не може ниту еден премиер на соседна држава или која било друга држава да креира политика во Македонија.

– Не може ниту еден дипломат, комесар, емисар или каков било претставник да дојде тука на половина ден и да им наметнува на граѓаните, свој интерес и своја агенда, потенцира Илиевски.

Претходно «
Следно »