ПОМПЕО ПРЕД ДЕНЕШНАТА СРЕДБА СО ПУТИН: Не се согласуваме за некои прашања кои се од национален интерес!

  • May 14, 2019

Државниот секретар на САД, Мајк Помпео објави на твитер дека денес ќе се сретне со рускиот претседател Владимир Путин и министерот за надворешни работи, Сергеј Лавров, наведувајќи дека ќе се разговара за прашања од национален интерес на двете земји како и пронаоѓање начин да се подобрат односите меѓу двете земји.

„Моите состаноци во Русија ќе опфатат повеќа важни теми. За некои прашења се сложуваме, за некои немаме исти ставови, но кога се работи за националните интереси на нашата земја, наша одговорност е да пронајдеме начин да ги продолжиме напред, да ги продлабочиме односитеи да изнајдеме заеднички решенија“

Претходно «
Следно »