Попис спроведен со kpимнално–насилни мерки, каков што планира СДСМ ќе биде само на штeта на граѓаните

Поврзано

Доверба од коалиционите партнери не значи доверба кај народот

Со громогласен аплауз беа поздравени 62 зелени картончиња кои наводно значат доверба за Владата. Премиерот Зоран Заев сам побара...

Владата на Заев на стаклени нозе: Зaбрaната од 90 дена за ypивање на Владата не важи ако соберете мнозинство од 61 пратеник

Првичните реакции по потегот на Заев, денеска, веднаш и итно, очигледно во договор со ДУИ, да и се изгласа...

Лефков: Заев денес само го превоспитуваше мнозинството затоа побара да се гласа недоверба на Владата

Со барањето на Зоран Заев денес да се гласа за недоверба на Влада, тој само купи три месеци, бидејќи...
- Advertisement -

На СДСМ и Зоран Заев од рака им одат само насилни и криминални процедури. Така се подготвуваат и постапуваат за избори, еве сега така планираат и за пописот, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата посочуваат дека Заев и СДСМ сега туркаат насилен и криминален попис што може да резултира единствено со фалсификувани резултати.

-Законот за попис се носи на насилен начин. Стандардите според кои треба да се спроведува пописот се по добро познатите теркови на Заев. За меѓународни стандарди за ваква процедура власта воопшто нема интерес. Земји од Европската унија како Германија, Ирска, Романија поради пандемијата со корона ја одложија оваа статистика операција за следната 2022 година. Ама Заев може да истурка попис во пандемија затоа што тој планира да направи политичка, а не статистичка операција, по неговите добро познати насилно-кримнални мерки. Попис со диктирање на податоци и со врзани потписи на две политички партии не може да биде ништо друго освен политичка операција која ќе резултира со фалсификат резулати.
Попис спроведен со кримнално – насилни мерки ќе биде само на штета на граѓаните. Затоа стоп за попис по стандрди на Заев, затоа стоп на попис спроведен со неговите насилно-кримнилани мерки. На граѓаните и државата им статистички попис, а не криминален, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Latest News

Тасева: Високата kopyпција е во високите ешалони на власта

Кога и да се објавеше индексот секогаш одеше како коментар од Владата дека тоа е само перцепција, и тоа...

More Articles Like This