ПОРАДИ РАДИОДИФУЗНА, УЈП ЌЕ БЛОКИРА СМЕТКИ: Ниту РТД не е укината како што беше ветено!

  • April 10, 2018
  • Коментари

Управата за јавни приходи опоменала 48.603 фирми или самостојни вршители на дејност за неплатена реадиодифузна такса.

Тие заедно должат речиси 187 милиони денари или над три милиони евра. Фирмите кои нема да ја платат сумата што ја должат за радиодифузна такса ќе бидат блокирани.

Не се знае колкав е бројот на граѓани кои имаа долг кон УЈП за радиодифузна такса. Бројката ќе се знае по подготовката на опомените и за нив.

Радиодифузна такса не се плаќа од октомври лани,

Претходно «
Следно »