ПОСВЕТА ЗА „ПРАТЕНИКОТ КОЈ ЛИПАШЕ КАКО МАЛО ДЕТЕ“: Со стиховите на Пушкин, Антонио Милошоски упати посвета до пратеникот кој „липал како мало дете“ во Собрание

  • November 4, 2018
  • Коментари

Пратеникот Антонио Милошоски на социјалните мрежи објави посвета до „пратеникот кој по гласањето липаше како мало дете по Собраниските ходници“, во стиховите од Пушкин


„ДАВЕНИКОТ
А во народот се збори,
Сека година, в исти ден,
Несреќникот грев што сторил
На страшниот гост е плен.

Овие стихови од Пушкин му ги посветувам на пратеникот кој ноќта на “срамниот Петок” (ден 19ти Октомври), после притисокот и принудното гласање ЗА, низ собраниските ходници липаше како дете.“ – напиша Милошоски на својот ФБ профил.

Претходно «
Следно »