September 28, 2021, 12:01 pm

После кaтacтpoфата со пожapите – Политичари, caмopacпуштете се, народот поарно ќе си тера сам

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Дента кога требаше да го прославиме Илинден, денот на Македонските победи од Херонеја прелу Мечкин Камен до АСНОМ, Македонија ја губеше битката со пожарите.

Ја загубивме битката во оправдувања од една, и клевети од друга страна.

Срамота.

Им честитам на пожарникарите, војската, припдниците на ДЗС, но најмногу на доброволците.
Благодарнист и до комшиите со кои немаме склучено договор за добрососедство, а покажаа што значи добар комшија.

До политичарите, самораспуштете се. Народот поарно ќе си тера сам.

А, сега:

„Оти Македонија не е само држава. Ако беше Македонија само обична држава, денеска немаше да има ниедна прашинка од неа. Туку Македонија е икона на Балканот, Македонија е црква на Европа, Македонија е манастир на светот!“

– Петре М. Андреевски

Нека е вечен Илинден, пишува на Фејсбук, уредникот на Инфомакс, Александар Митовски.

Latest News

Арсовска: Бecплaтeн jaвeн пpeвoз зa cитe cкoпjaни

Бесплатен јавен превоз за сите скопјани и понуда на избор за жителите за еколошка алтернатива на нивните автомобили беше...

More Articles Like This