ПОСЛЕ ПРОМЕНА НА ИМЕ ПРВ ПАТ, ПРОМЕНА НА ЗНАМЕ, BOJHA, ТЕРИТОРИЈАЛНА РАСПРЕДЕЛБА, ПРОМЕНА НА ИМЕ ВТОР ПАТ И ПAHДЕМИЈА: Македонија конечно во НАТО

Поврзано

Во Кичево гласаа 32 зaрaзeни со Koвид-19 и лицa во caмoизoлaцијa, тројца во Македонски Брод

Во Општинската изборна комисија Кичево за гласање на парламентарните избори се пријавиле 35 болни од Ковид-19 и лица во...

Последните часови на peжимот, за политичкиот пpoгон кон Панчевски известени повеќе амбасади

Судијата Владимир Панчевски веројатно беше меѓу првите жртви на режимот, а се започна во 2017-та година кога истражител на...

Мајката на Пино нeзaдoвoлнa од пpeсудeнaтa кaзнa од 19 години – Eве што бара за Ангела

Мајката на убиениот Пино Секондо, Маја Трпковска, смета дека пресудената затвроска казна од 19 години за соизвршителката Ангела Ѓорѓиевска...
- Advertisement -

После промена на име прв пат, промена на знаме, вопјна, територијална распределба, промена на име втор пат и пандемија, Македонија конечно во НАТО. Вредеше?!

За денеска е закажана специјалната пленарна седница на шпанскиот Сенат на кој ќе се гласа за ратификација на пристапниот протокол за членство на Македонија во НАТО, по што земјата наскоро ќе стане официјална членка на Алијансата.

Сенаторите ќе гласаат конференциски за Македонија да станe полноправна НАТО членка и за прв пат во историјата тоа ќе биде овозможено преку систем на електронско гласање преку компјутерска мрежа. Тие ќе гласаат од дома и нема да бидат физички присутни во Сенатот.

Македонија ќе биде единствена точка на дневен ред, а Сенататот поради ситуацијата со корона вирусот е затворен веќе една недела. Ваквиот потег следува со цел да не се губи дополнително време за официјалниот прием на земјата во НАТО.

Со оваа ратификација завршува процедурата за македонското членство во Алијансата, а церемонијата на која ќе се одбележи полноправното членство ќе биде на почетокот на април, иако не се очекуваат свечености и собири поради новонастанатата ситуација со пандемијата.

Latest News

Во Кичево гласаа 32 зaрaзeни со Koвид-19 и лицa во caмoизoлaцијa, тројца во Македонски Брод

Во Општинската изборна комисија Кичево за гласање на парламентарните избори се пријавиле 35 болни од Ковид-19 и лица во...

Последните часови на peжимот, за политичкиот пpoгон кон Панчевски известени повеќе амбасади

Судијата Владимир Панчевски веројатно беше меѓу првите жртви на режимот, а се започна во 2017-та година кога истражител на СЈО го украде клучот од...

Мајката на Пино нeзaдoвoлнa од пpeсудeнaтa кaзнa од 19 години – Eве што бара за Ангела

Мајката на убиениот Пино Секондо, Маја Трпковска, смета дека пресудената затвроска казна од 19 години за соизвршителката Ангела Ѓорѓиевска е премала. 19 години!!! Живот земен на...

Пред 69 години на Голи Оток пoчинa Панко Брашнаров – Првиот претседател на Заседанието на АСНОМ

На денешен ден во 1951 година на Голи Оток, во таканаречената „болница на работилиштето – мермер“, умрел Панко Брашнаров, македонски национален деец, народен учител,...

Цените pипнaa – Од утре бензините и дизелот со нова повисока цена

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,53%, во однос на малопродажните цени на нафтените...

More Articles Like This