ПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА БЕГАЛСКИ КАМПОВИ: Општина Аеродром прва ќе добие бегалски населби?

  • January 21, 2018

Во општина Аеродром во последните два месеци интензивно се довезува градежна механизација, цистерни и камиони – предупредуваат граѓаните преку групата на Фејсбук „Аеродром во моето срце“

 

„Во #Аеродром последниве 2 месеци интензивно се носат камиони, цистерни и градежна механизација со струмички регистатски таблички. Аеродромци погодете што се случува!“ – стои во текстот на ФБ групата.

Инаку, општина Аеродром е една од општините во која беше предвидена изградба на бегалски кампови согласно националната стратегија за интеграција и вдомување на мигранти, со која се предвидува населување на мигранти и бегалци во трајни домови.

Согласно стратегијата на истите ќе им биде овозможено и образование на матичниот јазик, но и загарантирана работа.

 

Претходно «
Следно »