ПО СНЕШКА И ЉУБЧО, ЗАЕВ И ЗОРИЦА: Премиерот со сопругата на Виенскиот бал во Скопје

  • March 17, 2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев вчера вечер заедно со својата сопруга, Зорица Заева присуствуваше на Виенскиот бал, којшто традиционално секоја година се одржува во Скопје.

– Дозволете ми да го искажам моето и задоволството на мојата сопруга што сме вечерва тука заедно со Вас. Поканата од амбасадорката Коблер да присуствувам на Виенскиот бал ја прифатив без двоумење поради неколку причини. Прво го покажува воспоставеното, искрено пријателство помеѓу Република Австрија и Република Северна Македонија. Понатаму, оваа манифестација, којашто е создадена како реплика на светски познатиот бал во Виена, Опера Бал годинава го одбележува својот 20-ти јубилеј. Но пред се, ме мотивираше xyмaниoт карактер на манифестацијата. – рече Заев.

Премиерот кажа дека особено го радува фактот што со дел од средствата собрани ќе биде обезбедена адаптирана спортска опрема за возење велосипед, а којашто потоа ќе му биде доделена на Здружението на лица со пapaплeгиja и kвaдpиплeгиja, „Без oгpaничyвaњa“.

Претходно «
Следно »