December 8, 2021, 11:19 pm

ПО СРБИЈА, ЦРНА ГОРА, СЛОВЕНИЈА И ХРВАТСКА: Од утре и авторите од БиХ забранија користење на нивната музика во Македонија  

Поврзано

- Advertisement -
 И Босна и Херцеговина забрани да се користи музиката на нивните автори во Македонија. Собранието на организацијата АМУС од Босна и Херцеговина на последната седница одлучи да се забрани користење на музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија на Република Македонија.
- Advertisement -

Оваа забрана важи од утре, 4 ноември.

Македонската организација за заштита на авторските музички права ЗАМП е овластена да ги преземе сите потребни мерки за спроведување на забраната и заштитата на правата на членовите на АМУС, а врз основа на склучените меѓусебни договори за реципроцитет.

1 коментар

Latest News

Бектеши најави ykинување на евтината струја, владата ќе одлучи до крајот на годината

Владата планира да го менува моделот на евтината дневна тарифа на електричната енергија. Се разгледувала опцијата – да се...

More Articles Like This