ПО 2.500 ЕВРА СМЕТКИ ЗА ТЕЛЕФОН: Бујар Османи правел астрономски високи сметки за телефон, Спасовски и Заев наводно не трошеле

  • March 25, 2018
  • Коментари

Бујар Османи, човекот задолжен за спроведување на Европската агенда и планот 3-6-9 правел астрономски сметки за телефон, неколкукратни поголеми од оние на Заев и Спасовски, во периодот додека е на функција

Османи трошел по 130.000 за мобилен телефон, додека за хотели потрошил околу 110.000 денари.

По него следува неговиот сопартиец од ДУИ, министерот за економија Крешник Бектеши, кој за мобилен телефон потрошил 130.164 денари.

Инаку, тој е рекордер меѓу министрите според средствата потрошени во угостителски објекти, а предничи и во категоријата за авионски билети.

Заев и Спасовски, наводно не направиле сметки за телефон.

Претходно «
Следно »