October 20, 2021, 9:36 pm

Првенство во шах за млади

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во организација на Детскиот културен центар „Карпош“ и Град Скопје денеска ќе се одржи прво Првенство во шах за млади.

chess1

На натпреварот, како што најавија организаторите, секое  училиште има  пријавено по пет ученика. Натпреварот ќе го водат шаховски судии и стручни лица од Шаховската федерација на Македонија и Шаховскиот сојуз на  градот Скопје.

Победниците ќе бидат наградени со медали, пехари и таблети. Покрај победниците, наградени ќе бидат и менторитесоопштија од ДКЦ „Карпош“ и Град Скопје.

Latest News

Во лyдилото заборавија кој ги донесе на власт

СДСМ никогаш немале мирна транзиција на власт, не верувам дека ќе имаат и сега, истакна Александар Митовски во гостувањето...

More Articles Like This