ПРЕВИРАЊА ВО СДС КАВАДАРЦИ: Членовите на СДС во Кавадарци незадоволни од листата на советници!

  • September 26, 2017
  • Коментари

Колку повеќе се вжештува политичката сцена во Кавадарци, толку повеќе расте незадоволството на членовите на СДСМ од нивната советничка листа.

Имено, колку и да се трудат во јавноста да покажат дека во ОО е се во ред и дека ,,конечно дојде живот,, во Кавадарци, сепак далеку од очите на јавноста не можат да го преболат

изборот на кандидати за советничката листа, кој го направи нивниот претседател Заев.

Особено им бодат очи двајца, Ташо Радњански и Развигор Кабранов, кои ги сметаат за директни виновници што во два наврати губат на локалните избори.

Едниот, Ташо Радњански, кој на минатите два локални избори излезе со своја независна советничка листа и поради тоа беше исклучен од партијата СДСМ, а гласовите за градоначалник ги продаде на кандидатот на ВМРО ДПМНЕ, (според нив една од причините што нивниот сегашен кандидат изгуби на минатите локални избори) и другиот, Развигор Кабранов, веројатно единствениот член што ДОМ го има

во Кавадарци, кој до пред некое време ги бранеше интересите на ВМРО ДПМНЕ, а сега ке треба да ги брани на СДСМ.

Претходно «
Следно »