ПРЕКИН НА ТЕЛЕФОНСКИТЕ УСЛУГИ ВО ТИРАНА: Поради очекуваното нacилствo на пpoтecтитe мобилните оператори ја исклучија мрежата!

  • February 21, 2019
  • Коментари

Висока мерки за безбедност  на пpoтecтот што се случува во моментов пред Собранието на Република Албанија вклучуваше над 1.500 припадници на Државната полиција, но и прекинување на мобилната мрежа, со одлука на надлежниот орган за комуникации Електронски и поштенски.

Преку официјално соопштение на својата веб-страница, АКЕП објавува дека инструкциите на мобилните оператори за прекинување на телефонските услуги во некои области во Тирана беа направени по барање на Генералниот директорат на државната полиција.

Сè е направено со цел да се преземат мерки за спроведување на обврските што се поврзани со заштитата на интересите на земјата и јавната бeзбeднocт. Прекинувањето на телефонскиот сигнал ќе се изврши од 11:00 до 16:00 часот, на 21-ви февруари.

Претходно «
Следно »