ПРЕМИЕРОТ ОД НЕГОВИТЕ СНИШТА: Тунтев 16 минути го фалеше Заев, велејќи дека 10 години сонувал за премиер како него

  • February 23, 2018

На седницата во македонското Собрание за пратенички прашања, денеска шефот на пратеничката група на СДСМ Томислав Тунтев, рече дека 10 години чекал премиер како Заев.

Јас ќе го парафразирам Мартин Лутер Кинг. Во изминативе 10 години имав сон дека ќе дојде премиер кој ќе рече дека ни е важна развојната компонента, важен ни е економскиот развој. Ја чувствувам вашата поготвеност, но и на оваа Влада, посебно со последниве мерки, изјави тој на говорницата.

Цели 16 минути Тунтев го фалеше премиерот.

Претходно «
Следно »