December 8, 2021, 10:31 pm

Пренџов: За проблемот со Бугарија никој не не брани, оти никој не сака koрумпирани држави

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Јавно ја повикувам Владата да ја тргнат таа акциза. Тие донесоа одлука, бидејќи имало пад на цената, донесоа одлука за зголемување на акцизите за два до три денари. Ние плаќаме сега поскапо и да биде иронијата поголема, стигна Закон за акцизи и бараат ново зголемување на акцизите. Ќе бараме од 22 да се врати на 19. Мислам дека одговорна Влада, треба да помогне на граѓаните кога тие се во криза, изјави вечерва во емисијата „Филибастер“ пратеникот Љупчо Пренџов.

-Дали сериозна Влада за три години менува тројца министри за финансии, а и три пати менува даноци. Кој ќе инвестира, кој странски капитал ќе дојде, од Македонија има одлив на капитал. Каде се компаниите, нема ниту странски ниту домашни компании. Јавно денеска соопшти амбасадорот на Холандија дека крадат. Затоа имаме само задолжување, пакетот мерки за месец декември не е стигнат и тогаш ќе видите за каква државата станува збор. Еве за проблемот со Бугарија никој не не брани, оти никој не сака корумпирани држави. Економска политика нема во државата, вели Пренџов.

Latest News

САД испраќа нова пратка opyжје и мyниција во Украина како дел од одбpaнбената помош вредна 60 милиони долари

САД ќе испратат оружје и муниција во Украина оваа недела, односно последната серија воена помош планирана за годинава, изјави...

More Articles Like This