October 20, 2021, 9:17 pm

Пренџов: „Ликoт и дeлoтo нa Гоце Делчев тpeбa дa бидaт вoдилкa зa ceкoj cлoбoдoљyбив Македонец“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

На одбележувањето по повод 118 години од смртта на Гоце Делчев, на социјалната мрежа Фејсбук се огласи и пратеникот од „ГРОМ“, Љупчо Пренџов, кој коментираше дека, ликот и делото на Гоце Делчев треба да бидат водилка за секој слободољубив Македонец, Вечна му слава!.

“Внатрешната организација не се стреми да им дава само оружје на луѓето, ами и да го развие нивниот ропски дух”.

На денешен ден, ја одбележуваме смртта на најголемиот ревулуционер и идеолог на македонската борба за самостојна и суверена држава.

Ликот и делото на Гоце Делчев треба да бидат водилка за секој слободољубив Македонец.

Вечна му слава!!!

Објавата на Фејсбук може да го полгеднете ТУКА.

Latest News

Чеда Јовановиќ е дојден во Македонија да му помогне на СДСМ за втор круг

Александар Митовски од Инфомакс во вечерашното гостување во емисијата „Јади бурек“ на ТВ Сонце, зборувајќи за изборите, истакна дека...

More Articles Like This