ПРИЛЕПЧАНИ НЕ СЕ ПЛАШАТ: Двојазичност во Прилеп нема да има, не се плашат од притисокот на полицијата

  • March 20, 2018
  • Коментари

Во Прилеп скоро секој ден се протестира против „Законот за Двојазичност на Република Македонија“.

Вечерва учесници на протестот со покани од МВР во рака се пожалија дека се повикани на информативен разговор во Полиција.

Порталот Инфо Компас објави и видео од вечерашниот протест, каде во разговор со учесниците се гледа атмосферата во градот под Марковите Кули.

Претходно «
Следно »