ПРИЛЕПЧАНИ СИ ОСТАНАА ДОМА: Слаба излезност и во Прилеп, двојно помалку во споредба со парламентарните избори

  • September 30, 2018
  • Коментари

До 13 часот 19,05 проценти од гласачите излегоа да гласаат на референдумот во Прилеп или 12.194 гласачи.

 

Тоа е за повеќе од два пати помалку од излезноста на парламентарните избори во 2016 година, каде излегоа 47,97 проценти или 30.031 гласач.

Доста помалку гласачи се излезени и во однос на локалните избори во 2017 година, каде имаше нешто помалку од два пати поголема излесност, тогаш таму беа излезени 37,73 или 21.999 гласачи.

Претходно «
Следно »