ПРИРОДНО И СПАСУВА ЖИВОТИ: СОДА И ЛИМОН СЕ КОМБИНАЦИЈА КОЈА ПОДИГА НА НОЗЕ

  • March 7, 2018
  • Коментари

Постојат бројни истражувања за тоа дека сода бикарбоната и лимонот може да имаат голема корист за телото.


Лимонот е докажано анти-канцероген. Се тврди дека има силен ефект против цисти и тумори, подеднакво!
Д-лимонен и сродните терпени (органски соединенија) покажале дека имаат значајна корист во истражувањата направени врз животни, против широк спектар на различни видови канцер.
И лимонот и содата имаат влијание врз спречувањето на натамошното ширење на канцерот.
Се што треба да направите е следното:
Измешајте две лажички сок од органски лимон и половина лажичка сода бикарбона. Користете висока чаша, затоа што при нивно комбинирање настанува реакција, односно пена, па потребно е да се почека неколку минути да спадне пената, а мешавината да се испие на екс.
Оваа комбинација е исто така позната како средство за инстантно стопирање на настинката.

Претходно «
Следно »