ПРИСТИГНУВА НОВИОТ ВОЗ ВО МАКЕДОНИЈА: Нова патничка гарнитура на Македонските железници!

  • January 24, 2017

ТВ Нова ексклузивно дознава дека пристигна и петтиот патнички воз во Македонија, а се очекува утре да пристигне и во Скопје.
351113-noviot-sovremen-elektromotoren-voz-trgna-na-relacijata-skopje-veles-1
Како што дознаваме наскоро треба да пристигне и шестиот воз и со тоа да се заокружи планираната инвестиција на Македонски железници , за набавка на 6 патнизни возови, со вкупна инвестиција од 25 милиони евра.

До сега четирите возови кои се пристигнати веќе сообраќаат на неколку делници.

Освен набавката на овие 6 патнички возови, во Македонски железници се набавени 150 товарни возови со вкупна инвестиција од 15 милиони евра.

Претходно «
Следно »