ПРОВОКАЦИЈА ОД МЕДИУМИТЕ ВО САД: Бомбардирајте го мостот на Путин, американскиот политички коментатор бизарно ја советува Украина

  • May 16, 2018

Отворањето на мостот кон Крим, поранешен дел од Украина, чии официјални претставници во Киев сеште го сметаат за дел од украинска територија, бара брз напад од украинските воздухопловни сили, смета конзервативниот американски политички коментатор.
Храбиот совет упатен кон на украинската влада за ескалација на конфликтот со многу помоќна нација дојде во вторникот од Том Роган, образован во Британија конзервативен политички коментатор за весникот Вашингтон Егзаминер. Весникот со седиште во Вашингтон го гледа мостот, кој го отвори рускиот претседател Владимир Путин како начин како Путин да го обележи Крим како свој, а не како голем инфраструктурен проект, вели новинарот.

“Овој мост е срамота навреда за кредибилитетот на Украина како нација. Се разбира, од гледна точка на Путин тоа е целата работа “, напиша тој. “Мостот ја чинеше милијарди долари владата на Русија која е близу банкрот, но Путин понуди формално физичко и психолошко присвојување на украинската територија”.

Значи, воздушниот напад на мостот лансиран од страна на Киев е соодветен одговор на дебаклот, смета Роган, чија позадина очигледно вклучува диплома за воени студии од Кралскиот колеџ во Лондон.

“За среќа Украина има средства да започне воздушни напади врз мостот на начин кој ќе го направи барем привремено неупотребливи. Поради неговата значајна должина, украинските воздухопловни сили би можеле да го нападнат мостот, а со тоа да го ублажат ризикот од жртви на кои минуваат на него “, рече тој.

Па што би направил Путин како одговор на таквата навреда на неговото претпоставено его? Не многу, според Роган. Тој ќе нареди “ескалација против украинските интереси во источна Украина”, нешто што коментаторот тврди, е неизбежно, бидејќи Путин сака “полека да ја апсорбира Украина наместо воено да ја победи”.

Претходно «
Следно »