ПРОДАВНИЦАТА ЗА „МАКЕДОНСКИ ВИНА“ НЕМА ДА РАБОТИ: За да не се вознемири Коѕијас, на аеродромот нема да работи „Macedonian Wines“

  • March 22, 2018

Претставници на грчкиот државен протокол кои го проверувале скопскиот аеродром нашле потенцијален проблем за кој се бара интервенција од домаќините во пресрет на посетата на министерот Коѕиас на Скопје, пишува порталот Expres.mk.

Проблемот е продавницата за македонски вина која што им боде очи на членовите на грчкиот протокол и за која се бара интервенција на домаќините.

Грчки извори за expres.mk велат дека министерот Коѕиас не се плаши од продавницата која што е во делот од аеродромот од каде се заминува од Скопје, затоа што тој ќе влезе преку ВИП салонот и не може да биде сликан до “македонски вина”.

Проблем за грчкиот протокол е што медиумите кои што ќе дојдат со Коѕиас и другите патници можат називот на оваа продавница да го сфатат како провокација што нема да биде добро за процесот на преговори.

Едно од предложените решенија за “Macedonian wines” e продавницата да не работи денеска и утре се до заминување на грчката делегација а нејзината фирма да биде покриена со платно.

Правото на користење на името Македонија во комерцијални цели една од точките за кои преговараат двете земји.

Претходно «
Следно »