ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА АВТОПАТОТ КИЧЕВО-ОХРИД: Џабе натегањата и блокадата, Владата го прифати анексот на „Синохидро“

  • March 21, 2018

Владата на денешната седница го прифати текстот на Анекс бр. 1 кон Договорот за изградба на патната делница Кичево-Охрид за продолжување на рокот за изградба помеѓу Јавното претпријатие за државни патишта и Синохидро корпорејшн лимитид.

„Владата на Република Македонија денеска ја разгледа и ја усвои Информацијата за потребата од донесување на Закон за дополнување на Законот за реализација на инфраструктурни проекти за изградба на патна делница Миладиновци – Штип и патна делница Кичево – Охрид, и го разгледа и го прифати текстот на Анексот бр. 1 кон Договорот за изградба на патна делница Кичево – Охрид заради продолжување на рокот за изградба помеѓу Јавното претпријатие за државни патишта и Синохидро корпорејшн лимитид, стои во соопштението од владината прес-служба

Претходно «
Следно »