ПРОДОЛЖУВА КРИМИНАЛОТ НА ЗЛАТКО МАРИН: Кандидатот на СДС за Аеродром рекетирал фирми, ветувал ексклузивни локации за градба и барал пари!

Уште од самиот почеток, кампањата на кандидатот на СДС за Аеродром Златко Марин започна со скандали и афери за корупција, криминал и рекетарство

 

Како што информираат група граѓани кои своите проблеми ги објавуваат на ФБ страницата „Аеродром во моето срце“, Марин барал пари по градежните фирми, ветувајќи им ексклузивни локации за градба, со што ветувањата за „зелен Аеродром“ паѓа во вода.

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]Златко Марин продолжува со собирање пари по градежните фирми, со ветување дека по избори ќе дели ексклузивни локациии за градба, на сите оние кои што дале пари за него и неговата кампања.

Марин има земено неколку илјади евра од градежната фирма, Изградба Комерц, плус пропаганден материјал, кој што ќе го изготвува истата фирма за потребите на СДС за локалните избори. – стои во објавата на ФБ[/kopa_block_quote]