ПРОНАЈДЕНА ЛАБАРАТОРИЈА ЗА ХЕМИСКО ОРУЖЈЕ: Сириската војска пронајде лабараторија за хемиско оружје во Источна Гута

  • April 18, 2018

Сирискиот воен извор изјави за Спутник дека “сириската армија денес покажа силен доказ дека милитантите заедно со западните спонзори го организирале објавувањето на видеа од наводниот напад со хемиско оружје, со цел да имаат изговор за напад на сириската армија и влада”.

“Сириската армија за време инспекцијата на командниот центар на терористите во Источна Гута пронајде голема просторија, кој се наоѓала облеката на платениците т.н.” белите шлемови “, кои се платени од страна на Велика Британија и Саудиска Арабија. Пронајдени се и лаборатории и одделни простории за складирање на хемикалии како и автомобилски регистарски таблички од Саудиска Арабија “, вели еден воен извор во Сирија.

Претходно, рускиот Центар за помирување на завојуваните страни во Сирија, ги ијзави следново: “Сите обвиненија” на белите шлемови “, како и фотографии и видеа на веб-сајтови со наводните жртви на хемиски напади, кои се шират се само обичен фалсификат и обид да се скрши постигнатото примирје “.

 

Пронађена хемијска лабораторија терориста у Источној Гути

Маске су пале? Пронађена хемијска лабораторија терориста у Источној Гути

Posted by Sputnik Србијa on Wednesday, 18 April 2018

Претходно «
Следно »